FEMINISME COM A BASE DE L'EDUCACIÓ

 

SETMANA 6

 Resultado de imagen de FOTOS DE MUJERES MAESTRAS



Aquestes ultimes décades, el concepte de feminisme ha sofrit diverses transformacions i inclús crítiques, es per això que, des d'aquest blog, volem donar-vos una de les moltes definicions sobre que és el feminisme.

Com a base, tenim la idea que el feminisme té com a objectiu principal l'abolició del patriarcat. Que comportaria això? Doncs transformar de manera radical (entenent com a radical el fet de tractar un tema des de l'arrel del problema) tot allò que entenem com a societat, de manera que no hi haja un sistema de jerarquies basat en l'autoritat masculina heteropatriarcal.

Una bona via per poder aconseguir-ho, d'una manera més efectiva, seria educar basant-se en el feminisme, a més de comptar amb un suport dels sistemes polític i jurídic, de manera que s'assolisca una alliberació i una igualtat de totes les persones, independentment del seu sexe, la classe o l'orientació sexual.

Incloure a les dones en els llibres de text, donant-les visibilitat sobre allò en el que han destacat, a més de formar al personal docent en matèria de gènere serien un bon començament per establir unes bases de la societat que es busca. Perquè, tots i totes sabem que, no es prou amb petits gestos o campanyes dissenyades des dels estaments públics si després tot allò promés es queda en simples paraules i no es porta a la pràctica. Perquè no hi ha millor educació que aquella que ve donada per l'exemple.

I es que no podem fer realitat una societat i una educació en igualtat si el propi sistema no ens proporciona unes ferramentes que ens puguen ajudar per a portar-ho a terme. Cal ensenyar a les xiquetes que deuen lluitar contra els esteriotips, però és igual de important que també eduquem als xiquets per al mateix.

No hem de conformar-nos amb allò que ens ve donat, cal que lluitem per allò que volem aconseguir, hem de mostrar la nostra inconformitat, mostrar que no estem d'acord amb allò establert i, sobretot, cal començar a conscienciar des de menuts.



Natali Garcia Tortosa
2n A Treball Social
Universitat de València

Comentaris