RECURSOS MATERIALS, ECONÒMICS I HUMANS


 SETMANA 8




Per a dur a terme qualsevol projecte, es necessita de certs recursos: materials, econòmics i humans. Aquests poden variar en quantitat, urgència o utilitat, però són sempre imprescindibles per a tots els projectes.

Els recursos materials són aquells objectes, espais o ferramentes que faciliten que es duguen a terme les activitats proposades.
Per exemple, en el nostre projecte, alguns dels recursos materials serien l'espai físic del parc, bots de pintura per als tallers de grafit, electrodomèstics i equipament per a la cafetería...)

D'altra banda estan els recursos econòmics, és a dir, el pressupost de què consta el projecte.
Aquest pressupost pot  provindre de la iniciativa privada (si són autofinançats, o finançats per empreses, entitats o mans privades) o de la iniciativa pública (subvencions locals, autonòmiques, estatals, ajudes, beques...)
Per a dur a terme el nostre projecte, recorrirem a la inciativa pública, ja que no podem autofinanciar-nos ni coneixem entitats disposades a fer-ho.

Encara això, el nostre motiu principal per a recòrrer a les subvencions públiques és el fet de que siguen públiques.
Amb el nostre projecte estem fomentant la convicència, els espais de tots i totes, l'accessibilitat, l'oci i la interculturalitat, i per això ho contemplem amb una visió pública (és treball de tots i totes que el projecte isca bé, i que es mantinga).


Per últim, els recursos humans són les persones que participen activament en el treball del projecte. Poden ser persones contractades en una empresa, poden ser persones voluntaries si és el cas, per exemple, d'una ONG, poden ser identitats públiques...

És prompte per a concretar quins seran els nostres recursos humans, però podem advertir que sobretot es recorrerà a l'ajuda voluntària dels veïns i veïnes del poble, i la participació dels i les professionals de l'Ajuntament.

Alba García-Consuegra Sarmiento
2n Treball Social, A
Universitat de València

Comentaris