CRONOLOGIA

SETMANA 8




L'organització temporal és imprescindible per a dur a terme un projecte, ja que guia i marca cada pas que s'ha de seguir, tant en les funcions anteriors a la posada en marxa del projecte en si, com les activitats en què es basa una vegada iniciat.


CRONOGRAMA DE GANTT I GRÀFICA DE PERT

Ambdues opcions són ferramentes que organitzen les tasques necessàries per a dur endavant el projecte (abans d'estar en marxa).
Encara que la gràfica de Pert és molt visual (foto d'exemple adjunta a la dreta del text) se'ns feia complex de realitzar, per la qual cosa vàrem decidir triar el cronograma de Gantt, el qual creiem que és senzill de realitzar i d'entendre, i que la seua funció principal (organitzar temporalment les tasques a seguir setmanalment durant l'avantprojecte) es veu més que complida en ell.

S'ha acordat que algunes de les tasques principals que han de constar al cronograma seran les reunions setmanals del grup de treball, les diferents entrevistes realitzades amb l'Ajuntament, les visites al parc, i els contactes amb les persones responsables en general (cridades de telèfon, presentació de projecte, etc).


(foto exemple diagrama de Gantt)


CALENDARI

És un altre tipus d'organització temporal. Aquesta és una manera més rigorosa de seguir els passos del projecte, ja que té en compte, no sols les setmanes, sinó els dies i inclús les hores de cada tasca o activitat.

 
Decidim prescindir d'aquest tipus d'organització a l'avantprojecte, ja que no la trobem necessària al 100% per a la realització del projecte, encara que comptem amb agendes per a organitzar-nos, sobretot quan tenim cites amb persones o entitats externes al grup (Ajuntament, secció de Serveis Socials local, instituts...)

No obstant això, l'utilitzem a l'organització de les activitats del projecte perquè és necessari.


ACTIVITATS I SERVEIS

Aquest apartat (explicar quines són les activitats, quan es fan, qui participa, quins són els recursos necessaris, etc.) està distribuïda per tot el projecte en diferents apartats, pel que no considerem necessari exposar-la una altra vegada al projecte.

Alba García-Consuegra Sarmiento
2n Treball Social
Universitat de València

Comentaris